U bevindt zich hier: Start » Evenementen 2022 » Westerveld » Dwingeloo

Dwingeloo

Op nog geen twintig minuten fietsen afstand van Dieverbrug ligt Dwingeloo, een gastvrij en gezellig dorp met ongetwijfeld één van de allermooiste en gezelligste brinken van ons land.

De brink is het lommerrijke centrum van het dorp waar u kunt genieten van enkele fraaie boerderijen en andere oude en gerestaureerde panden.

Kenmerkend voor Dwingeloo is de Siepel, de unieke en fraaie uivormige toren van de Nederlands Hervormde kerk.

In dit fraaie dorp worden veel zomeractiviteiten gehouden. De historische Siepeldagen op de Brink en de sterrenkijkavonden in het Planetron zijn de moeite waard om te bezoeken. Kortom, er is veel te beleven in Dwingeloo.

Het is dan ook zeker de moeite waard vanaf de aanmeerplaats Dieverbrug een bezoek te brengen aan het mooi dorp Dwingeloo. Meer informatie.

  • Tourist info
  • Activiteiten
  • Nationale park Drenthe
  • Musea

Zomerzinnen

Een literatuur- en muziekfestival. Hier het programma.

Fiets4Daagse Dwingeloo

Op dinsdag 30 augustus 2022 kunt u meedoen met de Fiets4Daagse van Dwingeloo. Meer.

Oogstdag in Lhee

"De rogge is riepe" Al wandelend langs de oude Saksische boerderijen bent u getuige van diverse aktiviteiten die u terug brengen naar grootmoeders tijd: boeren maaien rogge met de zeis en sikkel, paarden trekken de maaimachine en zelfbinder, boerinnen binden de garven. De notaris houdt boelgoed, de bakker kneedt het deeg voor de veldoven en de boerenkapel blaast een vrolijk deuntje in de schaduw van de korenmijt.

Een bezoek aan de oogstdag is zeker de moeite waard. U waant zich helemaal in grootmoeders tijd.
Meer informatie

Informatieve sites

Het Dwingelderveld

Het Dwingelderveld is onderdeel van het Nationale park van Drenthe. Een landschap als dat van komt niet zomaar uit de lucht vallen. Duizenden jaren lang is er aan dat landschap van alles veranderd tot het landschap van nu. De historie van dat landschap is nog steeds goed af te lezen. Die historie is deels ook maatgevend voor het beheer van het huidige landschap in het nationaal park.

Ga naar: Algemene informatie

Hervormde kerk

De Hervormde kerk van Dwingeloo met zijn opvallende uivormige torenspits rijst boven het geboomte uit. In de volksmond wordt de toren "de Siepel" genoemd, de Drentse benaming voor ui. De huidige torenspits dateert van na de grote brand van Dwingeloo in 1923. De vorige spits was veel ranker en was in 1630 gebouwd. Meer