U bevindt zich hier: Start » Aanmeren » Westerveld » Havelte

Aanmeren in Havelte

Dit dorp ligt in het zuidwesten van Drenthe, ten noorden van Meppel, op de zuidwestelijke helling van het Drents plateau. Bekend zijn de stuwwallen de Bisschopsberg en de Havelterberg. De laatste met 19.6 meter het hoogste punt in de omgeving.

De Bisschopsberg ontleent zijn naam aan de tijd dat de landsheer van Drenthe, de bisschop van Utrecht, op deze plek vanuit Steenwijk de provincie binnenkwam.

Het grondgebied van Havelte wordt doorsneden door de beken de Wapserveense A en de Oude Vaart. De Drentse Hoofdvaart is in de tweede helft van 1700 tot stand gekomen.

De omgeving van Havelte nodigt uit tot wandelen en fietsen. De uitgestrekte bos- en heidegebieden liggen ten noord-westen van Havelte en strekken zich uit tot Wapserveen en Wittelte.

Ten zuiden van Havelte liggen de uitlopers van het veengebied Nijeveen.

Populaire aanmeerplaats ten zuiden van de Boschkampsbrug

Voorzieningen

Nabij de Boschkampsbrug, direct aan de zuidkant, is een zeer populaire aanmeerplaats. Hier zijn sanitaire voorzieningen die ook zijn aangepast voor rolstoelgebruikers. Er is een stortplaats voor chemische toiletten en een vuilcontainer.
Op ongeveer tien minuten fietsen ligt het centrum van Havelte met een supermarkt, winkels en restaurants.

Deze aanmeerplaats is een uitstekend vertrekpunt voor fietsers en wandelaars, die de bos- en heiderijke gebieden rondom Havelte willen bezoeken.

Direct ten noorden van de Havelterbrug zijn ook aanmeerplaatsen. Ter plaatse zijn geen facilitaire voorzieningen. Het centrum van Havelte ligt op vijf minuten fietsen afstand. Vanaf deze plaats zijn de bos- en heidegebieden ook uitstekend bereikbaar.

Supermarkt
Albert Heijn Havelte

Wat is er te doen in Havelte.

Dwarsdeelboerderij bij Havelte
Dwarsdeelboerderij bij Havelte